20.12.2009

Valkeus

Kyllä talvi on kaunis. Viime aikojen lumi ja pakkanen ovat saaneet luonnon aivan uskomattomaan loistoon joka puolella. Jouluvaloja ei paljon tarvitse sytytellä, kun oksat hohtavat valkeaa. Jotkut eivät pakkasia siedä, mutta minun mielestä sekin on rikkaus ja Etelä-Suomessa harvinaiseksi käyvä sellainen. Neljä vuodenaikaa on pop.

Lauantaina 19.12. olin ulkoilemassa kolmisen tuntia. Lopulta tie vei jälleen kerran Vantaankoskelle, joka oli enemmän jäässä kuin moneen vuoteen. Sulavesialue oli aika pieni. Kyllähän vesi virtaa jääkerroksen alla ja lauha jakso näyttää kosken taas erilaisin kasvoin.

Aamupäivällä aurinko paistoi hetken ja valo osui kuuraisiin oksiin hienosti. Otin paljon kuvia ja muutama onnistuikin. Kirkkaanvalkoinen ei ole kaikkein helpoin kuvattava saada kohde teräväksi, ei-ylivalottuneeksi ja luonnollisen väriseksi.

Näin koskessa saukon, joka sukelteli reippaasti -15:n asteen pakkasessa. Saukko on erittäin sympaattinen eläin, jota pääsee näkemään turhan harvoin. Siitä en saanut kuin yhden dokumenttikuvan.

Saa nähdä kuinka kauan talvivalkeutta riittää. Ennusteen mukaan ainakin lumisateita on odotettavissa lisää. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti